2010. július 6., kedd

67

13 megjegyzés:

  1. Aztán kapnál egy pofont... :))) Persze feltételes módban. ;)

    De amúgy ez is nagyon jó. Azzal, hogy önmagad adod, a legközelebb viszed az olvasóhoz a művedet. Így tovább! :)

    VálaszTörlés
  2. Eddig is önmagamat adtam! Már amennyire egy comic stripben, ami természetéből fakadóan stilizált, ez lehetséges.

    VálaszTörlés
  3. az ilyen faszik olyan undoritóak,rendes tőled h legalább gondolatban megvédenéd a széplányokat. :)

    VálaszTörlés
  4. Gergő: nem mondtam, hogy eddig nem... :)

    VálaszTörlés
  5. Távol áll tőlem a "a tuti megmondása" vagy bármilyen ítélet, csakis mert egy Marabu kiállítás megnyitó szövege olvasható, a rajzolt művészetre vonatkozó, önmagában értékes tartalommal, szóval ezért linkelem ezt itt:

    http://marabu-bloglap.blogspot.com/2010/06/lyra-konyveshaz-vac-toronygaleria.html

    VálaszTörlés
  6. Tökjó, hogy ezt idelinkelted, mert szerintem is jó szöveg, már olvastam korábban. Bizony, emberek, érdemes elolvasni! És érdemes megismerkedni Marabu munkásságával is, ha eddig még nem tettétek volna.

    VálaszTörlés
  7. "A jó karikaturista igyekszik minden más nevetségest feltárni, amit ember elkövethet. Ezek a kicsiny, sokszor említésre sem méltó cselekedeteink, szokásaink, tulajdonságaink – feledékenység, nagyravágyás, kicsinyesség, irigység, rosszindulat, felületesség, reklámfüggőség, celeb-imádat, hiszékenység, hűtlenség, iszákosság, hivatali visszaélés stb. mind-mind a karikaturista témái, minden rajzával elénk teszi azt a bizonyos görbe tükröt, ami néha nem is olyan görbe…"

    na ezekből kéne még több! hol lehet ilyen karikatúrákat tömegével fellelni? sehol. elvétve vannak csak. vagy olvassak több Marabut?

    VálaszTörlés
  8. Igen, több Marabu! Például.

    VálaszTörlés
  9. még valami, bocs, hogy bemásolom a fél interjút, de .. :
    "A poén, az üzenet és a művészet – ez a három összetevő, melyeket a karikatúra valamilyen arányban tartalmaz. Van azonban még egy, egy negyedik, mely nélkül minden mű a levegőben lóg: ez a közönség. A közönség nagyon heterogén: van, aki éppen azt szereti, ami többrétegű, mély humor, és van akit az is megnevettet, ha lát egy nagymellű nőt, vagy egy krumplifejű alakot a képen. Vannak művészek, akiket csak az utókor értékel. Ma már a sajtó műfajában ezt nem érünk rá kivárni. A közönség nem teljesen független az alkotótól, s az alkotó sem a közönségétől. A művésznek ma már lehetősége van arra, hogy alakítsa közönségét, sőt: együtt alakuljon a közönségével. Ilyen lehetőség a tömegkommunikáció, az internet mellett a kiállítás, ahol közvetlenül is találkozhatunk a közönséggel, ahogyan ma is."

    megfogalmazta helyettem is. :)

    viszont ezt nem értem: Bejegyezte: Marabu
    holott Maraburól is ír.

    VálaszTörlés
  10. A szöveget nem Marabu írta és mondta el a megnyitón, csak föltette a blogjára. Ilyen egyszerű!

    VálaszTörlés
  11. Ez meg nem csak, hogy nagyon kedves, de az utolsó panelban a busz csuklója mennyire tökéletes? Szinte hiperrealista!

    VálaszTörlés
  12. Fejből rajzoltam, és én is meglepődtem az eredményen :)

    VálaszTörlés