2010. június 9., szerda

40

21 megjegyzés:

  1. Berúgtál megint, mi? :)

    VálaszTörlés
  2. alapvetően jól megfogod az agyirtó hőség lényegét... kurvára csinálnom kellene valamit. a munkát, vagy mittomén, de nem egy, mert minden elpárolog - a gondolatok és a kedv is... egyébként tök jó, ahogy a cigi vonalai szétágaznak és kábelek lesznek belőlük...

    VálaszTörlés
  3. Heh, az nem direkt volt.

    Egyébként fura, hogy a hőséget látod bemutatva a stripben, már más is mondta, hogy szerinte arról szól, de leginkább arról, hogy fokozatosan próbálok "hűteni" (először forró ételt látunk, de aztán rögtön fagyit, majd sört, majd ventilátort) - és ez tökjó, mert nekem eddig eszembe se jutott, hogy így is lehet nézni. Komolyan, csak nagyon fáradt voltam tegnap, meg pluszban be is söröztem, ennyiről kívánt volna szólni a dolog. De így még jobb!

    Egyébként kap egy csokit tőlem, aki rájön, mi a plusz poén a stripben, vagy jobban mondva: aki megtalálja a strip egyik rejtett rétegét.

    VálaszTörlés
  4. szerintem pont a sok hűtés miatt szól a melegről... a dolgok olyan dolgokat juttatnak eszünkbe, amiket most szívesen csinálnánk mindannyian, mert ugyanabban az állapotban vagyunk mint Te... vajon ha télen rajzoltad volna ugyanezt és a hidegben olvassuk, mire asszociáltunk volna?

    rejtett réteg? a ritmikát értem --> közeli szubjektív, személyes érintkezés valamivel (kaja majd a harmadikon ivás és cigi) majd távoli szubjektív (környezet)váltakozása, a kérdés az, hogy a ventilátor, meg a bácsi egy helyen van-e, vagy a közeli szubjektíveken keresztül váltasz teret és a presszóból pikk-pakk otthon vagyunk... ez mondjuk nem rejtett réteg, inkább csak egy elemzés, ugyanakkor rámutat arra a sajátos állapotra amit mostanában a divatosan csak teleportálásnak hívnak :)

    VálaszTörlés
  5. Ez a ritmika benne van, tény, de nem erre gondoltam - inkább egy másféle ritmikára. De annyira nem fontos, mert nem nagy cucc az egész. Az asszociációval kapcsolatban meg igazad van, érdekes eljátszani vele. Más évszakban valóban mást jelenthetnek a képek.

    VálaszTörlés
  6. valami olyasmi lesz ez, hogy mind a 4 kockán azt ábrázolod, ami a boldogságot jelenti ilyen vagy olyan formában: az evés, az édesség(vagy az ember-kutya barátság), a nők, aztán a cigi meg a sör, és végül a hűvös. és ezek egyben a lételemeid is.

    VálaszTörlés
  7. Sajnos nem, semmi ilyesmi... Egyáltalán nem kell nagy dologra gondolni. Most már zavar, hogy szóba hoztam, mert túlspilázzátok, és majd mikor elárulom, mire gondoltam, nem is lesz olyan érdekes.
    De egyébként tetszik, hogy ilyen sokfelé indultok el, rejtett dimenziók és jelentésrétegek után kutatva, mégis, a megfejtés sokkal földhözragadtabb, és nem a mondanivalóban keresendő, sokkal inkább a formában. Viszont most már túl sokat segítettem.

    VálaszTörlés
  8. Régen olvastam egy memóriafejlesztő gyakorlatról. Az a lényege, hogy minden nap meg kell jegyezni néhány képet, amit látunk. Az utca, a lábunk, egy kisbaba, stb. Majd este, lefekvés előtt fel kell idéznünk ezeket magunkban, amennyire pontosan csak tudjuk. Nekem ez ugrott be. Ezek akár ilyen képek is lehetnek. A te szemszögedből készültek, a te napodról. Mondjuk biztos nem erre gondoltál.

    VálaszTörlés
  9. l-nél a pont és a csoki.

    De amit te írsz, Admiralilles, az pontosan úgy van. A legfontosabb képeket akartam felidézni a napomból, mikor rajzoltam a stripet - vagy legalábbis azokat a képeket, amik valamilyen módon egymás mellé illeszthetőnek bizonyultak. És hát tényleg sokat kellett törnöm a fejem.

    VálaszTörlés
  10. nahát, mosolyog a ventillátor!
    ez a strip kicsit hasonlít a vizsga előtti lelkiállapot-posztomra..

    VálaszTörlés
  11. Ne viccelj, pont azért lett ilyen ez a strip, mert te azt írtad ott a kommentekben, hogy, idézem: "bevallom, először haiku formában gondolkoztam, csak túl sok volt a panaszolnivalóm 3 sorba.. ;)"
    Ezek után furcsállom, hogy nem jöttél rá te sem, hogy az egész szöveg gyakorlatilag két haiku:

    Minden napomból
    kis rendszert faragok én.
    Ezt ma rád hagyom.

    Drága olvasó!
    Mit hozol ki ebből a
    katyvaszból itten?

    Ha valakinek esetleg definíció kell:
    http://hu.wikipedia.org/wiki/Haiku

    VálaszTörlés
  12. Hát, kész vagyok, nem hittem volna, hogy még ilyen finomságok is érnek itten... :) Értékelem, nagyon.

    VálaszTörlés
  13. hát akkor legyen szíves, és vegye tudomásul, hogy rájöttem én is. de mire a kommentelésig jutottam, valaki már lelőtte a poént. (ha tegnap este nem mentem volna el bulizni...)
    gondoltam, hogy tőlem loptad az ötletet, csak nem akartam ennyire explicit formában tálalni:)egyébként részemről az csak vicc volt, nem akartam én haikut írni. még jó, hogy te tudsz, és megtetted helyettem!

    VálaszTörlés
  14. Ez tényleg csak egy játék volt, kíváncsi voltam, mi sül ki belőle. Hát, úgy látom, nem volt egy könnyű menet.

    És drága Ditti, elhihetem-e, hogy kegyed valóban rájött a megfejtésre, és nem csak utólag próbálja elhitetni velem?

    VálaszTörlés
  15. de hát nem próbálok meg elhitetni semmit! így járjon az ember, ha egy fél napig nem jut internethez..

    VálaszTörlés
  16. éppen csokiundorom van. eljuttathatnád a csokit Dittinek.

    lala

    VálaszTörlés
  17. sokezer km-t kéne megtennie szegény csokinak.. azért köszönöm!

    VálaszTörlés