2010. május 31., hétfő

31

9 megjegyzés:

  1. szerintem nem kell mindig poén (mint ahogy nem is csinálsz mindig), a dolgok így is tök jók. ezt a védőborítós ellentmondást már én is egy csomó embernek mondtam, de nem értették meg. hiszen az a neve, hogy védőborító! ilyenkor bedobom a biztos érvet: szerinted melyik a szebb: külső, vagy a belső borító? itt a legtöbben elbizonytalanodnak, mert többnyire valóban az a gyakorlat, hogy a belső a randább... többnyire.. ellen példát is tudok, ha kell :)

    VálaszTörlés
  2. állandóan ezzel a védőborítós problémával szembesülök én is :)

    VálaszTörlés
  3. Dini szerint az lehet az oka, hogy a védőborító a szebb, a kidolgozottabb, hogy olcsóbb legyártani jó minőségben, mint a keményfedelet. Elképzelhető. De szerintem ez simán csak idiótaság...

    VálaszTörlés
  4. csak egy megjegyzés: teljesen rendben van, hogy reflektálsz a stripekben a blogra, de sztem ne vidd túlzásba, mert előbb-utóbb már csak arról fog szólni. béke :)

    VálaszTörlés
  5. Nehéz nem reflektálni rá, ha egyszer az életem legnagyobb részét ez tölti ki... Egyébként Dini például sokkal többször szerepel benne, mint ahányszor szó esik a stripről. Nem tudom, ennyiből ezt az egészet a naplóírással tudnám összehasonlítani mégis, ott van az, hogy a szerző nem csak eszközként tekint az üres könyvre, hanem lénye egy darabkájaként... vagy akármi... Sok ilyen vers is van. Na jól van, tudom, hogy te is ugyanezt írtad. Majd visszafogom magam a jövőben.

    VálaszTörlés
  6. ne fogd vissza magad, nem azért írtam :)

    VálaszTörlés
  7. jó, ahogy makacsul járod körül dini figuráját. biztos, hogy egyszercsak sikerül elkapni a karakterét. másrészt meg tényleg szórakoztató, mosolyogtató látni két fiútestvér prózai hétköznapjait. és hát az is látható, és ez is jó, mennyire szereted dinit.

    lala

    VálaszTörlés
  8. ez nagyon jó! Nagyon! Annyira kedves, imádom!
    (Egyébként nem úgy találtad, hogy a szkriptórium vége nagyon elrontottan túlmagyarázott?)

    VálaszTörlés
  9. Szégyen, nem szégyen, én Auster-től még csak a New York trilógiát olvastam, de így is a kedvenc szerzőim egyike. (Az Üvegváros/Tükörváros egyébként kapható itthon is képregényben, és nagyon jó!) A szkriptóriumhoz meg ismerni kéne gyakorlatilag az összes regényét, hiszen azokra épül. Emiatt rengeteg utalás - értelemszerűen - nem jött át. Viszont a mondanivaló igen. Ezért csak merőben stilisztikai vagy szerkezeti szempontból tudom mondani a következőt: de igen, egy kicsit túlmagyarázott a vége.

    VálaszTörlés